Οφειλέτες

Προσυπογράφουμε την ακόλουθη πρόταση για το ΙΚΑ ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οφειλετών!

Όταν μία επιχείρηση ή επαγγελματίας ενταχθεί στην ρύθμιση για παλαιές εισφορές με καταβολή σε δόσεις, πρέπει κάθε τέλος του μήνα να καταβάλει σε μετρητά ή επιταγή (ανάλογα με το ύψος του ποσού) σε υποκατάστημα του ΙΚΑ ή στο Β’ Ταμείο (που εδρεύει στην Αθήνα-οδό Πειραιώς).
Οφείλει δηλαδή να απασχολήσει κάποιον υπάλληλο ή λογιστή ή να πάει μόνος του προκειμένου να πληρώσει το ποσό της ρύθμισης.

Στα σκαριά ρύθμιση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μήνυση σε Εισπρακτική Εταιρεία για επικοινωνία με συγγενείς του οφειλέτη μέσω Facebook

Μετά τα συνεχή τηλέφωνα η εισπρακτική εταιρεία αναζήτησε συγγενείς της κ. Beacham μέσω του Facebook απ' όπου εντόπισε την αδερφή και την εξαδέλφη της. Στη συνέχεια η εισπρακτική έστειλε μηνύματα στους συγγενείς οι οποίοι μετέφεραν το πρόβλημα στην ευρύτερη οικογένεια.

Στη συνέχεια η κ. Beacham προχώρησε σε μήνυση της εισπρακτικής και πέραν των ηθικών ζημιών ζητά να "απαγορευτεί η προσέγγιση των συγγενών της μέσω κοινωνικών διτύων όπως το facebook και το twitter".

Ο βοηθός καθηγητή Μαζικής Επικοινωνίας του πανεπιστημίου της South Florida σημείωσε ότι "η υπόθεση καταδεικνύει τη σκοτεινή πλευρά της κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει πραγματικά ότι αυτά τα δίκτυα δεν είναι μόνο για διασκέδαση και σύνδεσης με συγγενείς και φίλους".

Ο εκπρόσωπος του facebook ανέφερε ότι υποστηρίζονται κανόνες που προφυλλάσουν τη χρήση των πληροφοριών του profile για εμπορικούς σκοπούς. Σημείωσε επίσης ότι οι χρήστες του facebook μπορούν να χρησιμοποιούν την επιλογή "Block people" για να μην γίνονται ανεπιθύμητες επαφές επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επιλογή "Report" ώστε να γίνονται αναφορές κακής χρήσης.

Πηγή: www.tampabay.com/news/courts/civil/article1123939.ece

Προθεσμία μέχρι 20 Ιουλίου σε οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία

Προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Ρυθμίστε τώρα τις καθυστερημένες εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

ΣΕ 36 Η ΚΑΙ 48 δόσεις για τις μεγάλες εταιρείες και με ελάχιστο ποσό τα 200 ευρώ το μήνα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ επιχειρήσεις και εργοδότες αλλά και τις εισφορές τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

60% αύξηση στις αιτήσεις για διαταγές πληρωμών!

«Παγωμένοι» είναι οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2010 -και εκτιμάται ότι θα δοθεί και νέα παράταση- ωστόσο τα δικαστήρια της χώρας δεν προλαβαίνουν να εκδίδουν διαταγές πληρωμής εις βάρος εκείνων που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι -και ενώ δεν εκτελούνταν προγράμματα πλειστηριασμών- μόνο το Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε 24.000 διαταγές πληρωμής (από 14.000 το 2008). Οι αιτήσεις αφορούν οφειλές από 12.000 ευρώ και πάνω. Ταυτόχρονα το Ειρηνοδικείο Αθήνας (είναι αρμόδιο για την έκδοση διαταγών πληρωμής για ποσά μέχρι 12.000 ευρώ) εξέδωσε πέρυσι 66.000 διαταγές πληρωμής από 42.000 το 2008.

Παράλληλα πέρυσι, διπλασιασμός υπήρξε στην έκδοση διαταγών πληρωμής από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης και ο αριθμός τους ανήλθε στις 32.136 έναντι 16.000 διαταγών πληρωμής το 2008.

Φέτος, το πρώτο δίμηνο, το Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε 4.000 διαταγές πληρωμής (από 2.500 το αντίστοιχο διάστημα του 2009) και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας 7.000 έναντι 4.500 το πρώτο δίμηνο του 2009 ήτοι 60% και 59% αύξηση αντίστοιχα!

 

Απαγόρευση πλειστηριασμών ως τα τέλη Ιουνίου από τον Άρειο Πάγο

Την απαγόρευση των πλειστηριασμών από τις τράπεζες και τις άλλες εταιρείες παροχής πιστώσεων, για χρέη ως και 200.000 ευρώ, έως τις 30 Ιουνίου αποφάσισε με γνωμοδότησή του ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος χαρακτηρίζει σαφή το νόμο του περασμένου Σεπτέμβρη.

Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τους κακοπληρωτές

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι άφησε έμπειρους στις καθυστερήσεις, τα «κανόνια» και την απατεωνία να συντάξουν το νέο πλαίσιο για τα κακά δάνεια, άρα και για τους αφερέγγυους δανειολήπτες. Ούτε για την αποσιώπηση, απόκρυψη και συγκάλυψη όσων για σοβαρό προφανώς λόγο βρέθηκαν να έχουν καταχωρισθεί στο σύστημα παρακολούθησης της συμπεριφοράς οφειλετών, τον γνωστό όσο και «μισητό» Τειρεσία. Κανείς πάλι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η κυρία Λούκα Κατσέλη τα κάνει αυτά χωρίς να έχει υπολογίσει το κόστος που θα πληρώσουν το κράτος, οι επιχειρήσεις και, τελικά, όσοι ιδιώτες θεωρούν εαυτόν υποχρεωμένο να σέβονται τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν. Λένε ότι ο στρατός μαθαίνει σε όσους υπηρετούν την ασύγκριτη τεχνική «λούφα και παραλλαγή». Τώρα, οι νόμοι του κράτους κάνουν το ίδιο.

Μέτρα προστασίας μικρών επιχειρήσεων και οφειλετών

Τα μέτρα που σχεδιαζονται

  • Προσωρινό «πάγωμα» των κατασχέσεων κυρίως σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.
  • Διορθώσεις του νομοθετικού πλαισίου για τις τραπεζικές κατασχέσεις προκειμένου να προστατευθεί η οικογενειακή στέγη.
  • Εξετάζονται παρεμβάσεις μικρής έκτασης και χρονικής ισχύος για να περιοριστεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που ίσως κινδυνέψουν να βάλουν «λουκέτο».
  • Σχέδιο για αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι τα 150.000 ευρώ.

'Οχι σε επιλεκτικές ρυθμίσεις χρεών - Απαιτούνται ενιαίες πολιτικές!

Σε μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ (ηλεκτρονικών και έντυπων) γίνεται όλο και πιο έντονα λόγος για εισηγήσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση χρεών ακόμα και σε νέα περαίωση εκκρεμών υποθέσεων (βλ. Σχετικούς Συνδέσμους).

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders