ΕΚΠΟΙΖΩ

Δικαστική απόφαση για διαγραφή χρεών άνεργης δανειολήπτριας

Νέα δεδομένα δημιουργεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας σύμφωνα με την οποία διαγράφεται το σύνολο των χρεών δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ).

Το Ειρηνοδικείο απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Καταδικαστική απόφαση με την κατηγορία της αντιποίησης δικηγορικού επαγγέλματος

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η εταιρεία κατέθετε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κ.ά. σε βάρος οφειλετών τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν και μάλιστα είχε συμφωνήσει να παίρνει επιπλέον αμοιβή για κάθε τέτοια δικαστική ενέργεια, πέραν του συμφωνημένου ποσοστού (9%), χρησιμοποιώντας παρένθετους δικηγόρους.

 

Απογοητευτική Κάλυψη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για την εφαρμογή του Νόμου 3869/2010

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) καλύπτει τις τράπεζες για την απροθυμία να ανταποκριθούν στην εφαρμογή του Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η ΕΕΤ θεωρεί ότι τα πιστωτικά ιδρύματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο Ν.3869/2010 και ότι οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στις απαντήσεις τους οφείλονται σε ελλείψεις και λάθη των αιτήσεων εξωδικαστικού συμβιβασμού.

 

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εσκεμμένες καθυστερήσεις τραπεζών στη ρύθμιση χρεών

Όπως αναφέρει από τον Σεπτέμβριο, μήνα έναρξης ισχύος του νόμου για τη ρύθμιση χρεών φυσικών προσώπων, η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αποστείλει στις τράπεζες περισσότερες από 1.300 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού όμως η στάση των τραπεζών, όπως αναφέρει καταναλωτική ένωση, δημιουργεί υπόνοιες ότι προσδοκούν την αποτυχία της διαδικασίας αυτής.
 

Πλειστηριασμούς κατοικιών αναμένουν οι καταναλωτικές οργανώσεις

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΚΠΟΙΖΩ θα έπρεπε να διακανονίζεται εξωδικαστικά το 30% των περιπτώσεων οφειλών στις τράπεζες από ανθρώπους που είναι υπερχρεωμένοι.

Μπαράζ πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας περιμένει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής εάν δεν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός των υπερχρεωμένων πολιτών με τις τράπεζες (3869/2010).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαμεσολαβητές «μαϊμού» χρεώνουν από 400 έως 800 ευρώ

Επιτήδειοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αποσκοπώντας σε «μαύρο» κέρδος εις βάρος όσων αναζητούν οδό διαφυγής από τα χρέη τους. Προσποιούμενοι τους διαμεσολαβητές, προσεγγίζουν υπερχρεωμένα άτομα και με το πρόσχημα ότι εκπροσωπούν έναν από τους συλλογικούς φορείς που έχουν επισήμως αναλάβει τη διαμεσολάβηση, εισπράττουν από 400 έως 800 ευρώ δίχως απόδειξη. Περίπου 300 τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Επισήμως τον ρόλο του διαμεσολαβητή έχουν αναλάβει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, οι Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού στις Νομαρχίες, οι Ενώσεις Καταναλωτών και ο Μεσολαβητής Τραπεζικών - Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ των δανειοληπτών, ζητούν οι καταναλωτικές οργανώσεις

Την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων υπέρ των δανειοληπτών ζητούν οι καταναλωτικές οργανώσεις από την επερχόμενη κυβέρνηση.
Δύο από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές οργανώσεις, η ΕΚΠΟΙΖΩ και το «νέο ΙΝΚΑ», καλούν τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να δεσμευτεί για την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια και προτείνουν σειρά μέτρων που σκοπό έχουν την ανακούφιση των καταναλωτών.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders