Μέτρα υπέρ δανειοληπτών

Αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση των δανειοληπτών

Τρόπους για τη ρύθμιση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, με επιμήκυνση της διάρκειάς τους και άλλες ευεργετικές διατάξεις, φέρεται να αναζητά η κυβέρνηση όσο πληθαίνουν οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που λόγω της κρίσης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

 

Νέα αναστολή πλειστηριασμών έως 31/12/2010

Εως τις 31/12/2010, αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των €200.000, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με την ρύθμιση αυτή που αφορά το νομοσχέδιο για την διασυνοριακή πτώχευση, παρατείνεται κατά ένα εξάμηνο η αναστολή των πλειστηριασμών που έληγε στις 30 Ιουνίου.
Ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες, γιατί θα δώσει την ευκαιρία σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους λόγω των δυσκολιών από την οικονομική κρίση, να ανακάμψουν και να καταφέρουν την διευθέτηση των οφειλών τους.

 

Aναβαθμίζεται η προστασία των δανειοληπτών με νέο νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση δίδεται από το ΥΠΟΙΑΝ σήμερα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr, το Σχέδιο Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας &Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο αναβαθμίζεται και εδραιώνεται το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της νέας Κοινοτικής Οδηγίας 2008/48/ΕΚ για τις συμβάσεις αυτές.

Σε διαβούλευση η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των υπερχρεωμένων καταναλωτών που έχουν αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους αντιμετωπίζει το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» που αναρτήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του για διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους αρμοδίους φορείς μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ώστε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να κατατεθεί ως πρόταση νόμου -πλέον- για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή.

 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου
Οικονομίας & Οικονομικών για την προστασία των δανειοληπτών, στο
οποίο συμπεριλήφθηκε η τροπολογία για την αύξηση της νομικής εγγύησης
των καταθέσεων από 20.000 ευρώ στο ποσό των 100.000 ευρώ.

Ανάσα για τους δανειολήπτες από το Υπουργείο Οικονομικών

Ευνοϊκούς όρους για τους δανειολήπτες προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και μένει να δούμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι τα εξής:

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders