Industry News

Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Πλώρη για τα 100 δις ευρώ έχουν πάρει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Οι Ελληνες είτε δεν έχουν να πληρώσουν είτε περιμένουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εξόφληση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Σχέδιο τριών σημείων από τις τράπεζες για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων

Αύξηση εισπραξιμότητας, αναδιαρθρώσεις δανείων και πωλήσεις χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων αποτελούν τις βασικές κινήσεις με τις οποίες οι τράπεζες φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ένας στους δύο ασφαλισμένους δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ!

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς σχεδόν ένας στους δύο ασφαλισμένους δεν πληρώνει εισφορές.
Η κατάσταση στο Ταμείο είναι εκρηκτική και αναζητείται άμεσα λύση, ώστε οι εξελίξεις να μην επηρεάσουν γενικότερα το ασφαλιστικό σύστημα.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα μηνιαία έσοδα από εισφορές είναι 120 εκατομμύρια, ωστόσο για συντάξεις και άλλες παροχές απαιτούνται 280 εκατομμύρια. Τα «χρέη» προς το Ταμείο έχουν φτάσει τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ (μάλιστα τα 5,9 δισεκατομμύρια είναι από ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες), από περίπου 4 δισεκατομμύρια το 2009.

Ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ απο ανεξόφλητους λογαριασμούς

Στο «κόκκινο» η ρευστότητα, λόγω αλλαγής τιμολόγησης των ΑΠΕ και απλήρωτων τιμολογίων. Στο εκτεταμένο πρόγραμμα διακανονισμών έχουν ενταχθεί πάνω από 700.000 καταναλωτές.

Ευχές για ένα Υπεύθυνο, Αλληλέγγυο και Καινοτόμο 2013!

Ελπίζω για τους περισσότερους από εμάς τα γεγονότα των τελευταίων ετών να μας έχουν εμπεδώσει τη συνείδηση ότι οι τύχες μας και η ποιότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους και από τις επιλογές μας. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στον κλάδο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να επιδείξουμε αυξημένη κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη ώστε να επιτύχουμε τον κοινό στόχο όλων μας που δεν είναι άλλος από την υγεία και ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Θα πρέπει να βρούμε το κουράγιο ώστε να προσπεράσουμε τις εύκολες λύσεις και να προχωρήσουμε με καινοτομία στο χώρο που δραστηριοποιούμαστε ώστε να δημιουργήσουμε νέες "αγορές". Τις θέσεις εργασίας για τους συνεργάτες μας και τα παιδιά μας πρέπει να τις "χτίσουμε" εμείς οι ίδιοι!

Στις προκλήσεις της εποχής που διανύουμε πρέπει να απαντήσουμε με αισιοδοξία, υπευθυνότητα, συλλογικότητα και δημιουργική δουλειά!

Καλή Χρονιά!

Πρόστιμα στις εισπρακτικές που δεν τηρούν τον νόμο!

Πρακτικές παρενόχλησης, εξακολουθούν πολλές εισπρακτικές χωρίς να σέβονται την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και την προσωπικότητα των πολιτών. Το ενδεχόμενο να επιβληθούν, το προσεχές διάστημα, υψηλά πρόστιμα σε εισπρακτικές εταιρείες που παραβαίνουν το νόμο, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γ.Στεργίου σε συνέντευξή του σε ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, καθώς οι έλεγχοι αποδεικνύουν ότι ακόμη υπάρχουν εταιρείες που ακολουθούν πρακτικές παρενόχλησης, χωρίς να σέβονται την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και την προσωπικότητα των πολιτών, όπως ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση που υπάρχει ήδη εδώ και αρκετούς μήνες.

HELLASTAT Α.Ε. Ετήσια Επισκόπηση Οικονομικών Αποτελεσμάτων των Ελληνικών Επιχειρήσεων, 2011-2002

Με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2011, η Hellastat Α.Ε. σε ανάλυσή της ποσοτικοποιεί τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με τον κ. Πάνο Μιχαλόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellastat Α.Ε., μέσα από την επεξεργασία των ισολογισμών 52.000 επιχειρήσεων για τη δεκαετία 2011-2002 προκύπτει ότι οι βασικοί δείκτες διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης, το διάστημα είσπραξης απαιτήσεων και εξόφλησης προμηθευτών, σταθεροποιούνται το 2011 στις 150 και 178 ημέρες αντίστοιχα.

 

ICAP: 181% αύξηση των ασυνεπών επιχειρήσεων

Στο 3,56% υπολογίζεται το μέσο ποσοστό ασυνέπειας που εμφάνισαν οι ελληνικές επιχειρήσεις την περίοδο 2003 - 2009, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό την περίοδο 2010-2011 ανέρχεται στο 10%, όπως προκύπτει από Μελέτη της ICAP Group.

Στη Μελέτη επισημαίνεται πως η σημαντική αυτή αύξηση κατά 181% αποτυπώνει την αύξηση του πιστωτικού κινδύνου στην επιχειρηματική αγορά ως συνέπεια της οικονομικής ύφεσης, της πτώσης της κατανάλωσης και των δυσκολιών άντλησης χρηματοδότησης.

Γιατί το άρθρο 99 δε λειτουργεί στην πράξη...

Ασφαλή διέξοδο για να κερδίσουν χρόνο και να επιλέξουν άλλες επιχειρηματικές λύσεις για την προσωπική τους επιβίωση, προσφέρει η διαδικασία του άρθρου 99 για επιχειρηματίες που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Οπως δηλώνουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία που εξειδικεύονται στον πτωχευτικό κώδικα της χώρας μας, τα 4 χρόνια που δίνει ως χρόνο ο νομοθέτης για να μπορέσει μια εταιρεία να επανακάμψει μετά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 είναι υπερβολικά μεγάλος, όταν η αντίστοιχη διαδικασία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Αμερική δεν ξεπερνάει τους ελάχιστους μήνες.

 

Δυνατότητα ανάθεσης σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών του δημοσίου προβλέπει πολυνομοσχέδιο

Nέα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με ελάχιστη δόση 100 ευρώ, αλλά και δυνατότητα ανάθεσης σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών του δημοσίου, προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο θα δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με την εκχώρηση, στο δημόσιο, ακινήτων στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα.

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders