Καταναλωτική Πίστη

Aναβαθμίζεται η προστασία των δανειοληπτών με νέο νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση δίδεται από το ΥΠΟΙΑΝ σήμερα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr, το Σχέδιο Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας &Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο αναβαθμίζεται και εδραιώνεται το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της νέας Κοινοτικής Οδηγίας 2008/48/ΕΚ για τις συμβάσεις αυτές.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πόσα θα δανεισθούν φέτος επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Αυξάνεται σταθερά η δανειακή επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ως ποσοστό του εγχώριου ΑΕΠ παρά την τάση επιβράδυνσης των τελευταίων μηνών. Τα δάνεια προς επιχειρήσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ αγγίζουν το 54% ενώ φθάνουν το 47,6% για τους ιδιώτες.

Ζωή με δανεικά για τους Έλληνες

Με δανεικά επιβιώνουν τόσο οι ελληνικές επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, καθώς υπολογίζεται ότι χρωστούν περισσότερα από ένα ΑΕΠ, περισσότερα δηλαδή από τον πλούτο που παράγουν σε ένα χρόνο.

«Καταιγίδα» αιτήσεων για διαταγές πληρωμής το 2008 σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Θα ξεπεράσουν τις 150.000 οι αιτήσεις για διαταγές πληρωμής το 2008, καθώς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των καταναλωτών, δανειοληπτών, επιχειρηματιών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Ενα στα τρία νοικοκυριά καθυστερεί τις δόσεις!

Αλλη μία πρωτιά για την ελληνική οικονομία, με τα νοικοκυριά της να καθυστερούν στις πληρωμές, σε ποσοστά υπερδιπλάσια από χώρες όπως η Oυγγαρία ή η Λετονία.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders