Ληξιπρόθεσμες Οφειλές

Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Πλώρη για τα 100 δις ευρώ έχουν πάρει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Οι Ελληνες είτε δεν έχουν να πληρώσουν είτε περιμένουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εξόφληση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Υπηρεσία της ΓΓΠΣ για να ελέγξετε αν χρωστάτε στην εφορία (Τέλη, ΕΕΤΗΔΕ, Φόροι)

Μέσω του διαδικτύου, χωρίς δηλαδή να πηγαίνουν αναγκαστικά στα γκισέ της εφορίας, μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για τα χρέη τους προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και για τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε ειδική εφαρμογή με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει προτού καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια και πριν ξεκινήσουν οι... «οχλήσεις» από την εφορία.

Νέα παράταση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη έως τις 16 Ιουλίου!

Νέα παράταση έως και τις 16 Ιουλίου για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έδωσε, σήμερα,  το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφασή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η ρύθμιση αφορά χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Συγκεκριμένα, υπάγονται τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 10.000 ευρώ και τα νομικά πρόσωπα με οφειλές έως 75.000 ευρώ.

Αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση των δανειοληπτών

Τρόπους για τη ρύθμιση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, με επιμήκυνση της διάρκειάς τους και άλλες ευεργετικές διατάξεις, φέρεται να αναζητά η κυβέρνηση όσο πληθαίνουν οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που λόγω της κρίσης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

 

Δύο ημέρες προθεσμία για ρύθμιση ληξιπρόσθεσμων οφειλών!

Δύο εργάσιμες ημέρες προθεσμία δίνει το υπουργείο Οικονομικών για ρύθμιση ληξιπρόσθεσμων οφειλών σε περισσότερες από 24 δόσεις.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Παντελή Οικονόμου ορίζονται τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι οφειλέτες στις ΔΟΥ έως και την Τετάρτη 29/2/2012.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε 40.000 καταναλωτές λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών

Tις πρώτες εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης σε 40.000 καταναλωτές έδωσε η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της ΔEH, καθώς από προχθές έληξε το περιθώριο των 80 ημερών που δίνει ο νόμος για την αποπληρωμή των λογαριασμών που ενσωματώνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Δυνατότητα ανάθεσης σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών του δημοσίου προβλέπει πολυνομοσχέδιο

Nέα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με ελάχιστη δόση 100 ευρώ, αλλά και δυνατότητα ανάθεσης σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών του δημοσίου, προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο θα δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με την εκχώρηση, στο δημόσιο, ακινήτων στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα.

 

Έλεγχοι σε 4 τράπεζες για παράτυπες αναλήψεις για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα έχει βάλει στο μικροσκόπιο της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για μονομερείς αναλήψεις του ποσού του μισθού ή της σύνταξης για τον συμψηφισμό απαιτήσεων τους.

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (σ.σ.: δεν κατονομάζονται στο έγγραφο) κλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή να υποβάλλουν σχετικά υπομνήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών, και ιδίως των άρθρων 2 και 8 του ν. 2251/94, δηλαδή για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.

 

Eλεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία στο «κυνήγι» μεγαλοοφειλετών

Από ελεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία θα γίνεται ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμού ακινήτων κα) με προτεραιότητα τους μεγάλους οφειλέτες.
 

Πρόταση για «λουκέτο» σε επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο

Κλείσιμο επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έχει προταθεί στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των πέντε ειδικών ομάδων του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των οφειλών.

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders